Pages

Tuesday, January 3, 2012

Rondom Jakarta

Jakarta staat bekend als een drukke, hectische stad, maar rondom Jakarta is veel moois te vinden. Ik begin graag positief, dus eerst over het mooie van het leven hier en later volgen de verhalen over het stadsleven en de hectiek van het leven in Jakarta...


Niet ver van Jakarta (zo'n 100 km ten zuiden, dat is voor Indonesische begrippen niet ver) ligt Puncak, een bergachtige omgeving met theeplantages, flora, fauna (al ben ik niet zo weg van die 'enge beestjes' in tropische landen) en restaurants met Sundanese / Indonesische specialiteiten (en geroosterde maiskolven langs de weg!). De trip naar  Puncak kostte ons zo'n 6 uur en de terugweg zelfs nog langer (dit schijnt wel wat extreem te zijn), maar zoals je op de foto ziet, het is absoluut de moeite waard...
Het drukke stadsleven kan ook met wat minder reisuurtjes even ontvlucht worden in Ancol (ten noorden van Jakarta) waar je kan genieten van een  mooi zeeuitzicht en verse vis op bootjes terwijl de lokale bevolking langs jogt en fietst. En waar je veel verse vis voor weinig geld kan eten bij Seaside Suki (all you can eat shabu-shabu voor slechts 50.000 rupiah, zo'n 4,25 euro).


Aan de andere kant van Jakarta ligt Bogor: fijne frisse lucht in de botanische tuinen (Kebun Raya).


Ik hou zelf erg van het stadsleven, maar soms is het lekker even de frisse lucht en rust op te zoeken en dan is het heel fijn dat er zoveel moois in Indonesie te vinden is, zelfs zo dichtbij Jakarta.

Over de volgende post: 
Ik ben inmiddels al behoorlijk ervaringsdeskundige op het gebied van shopping malls in Jakarta, vandaar dat de volgende post over de 'mall cultuur' in Jakarta zal gaan. 

No comments:

Post a Comment