Pages

Wednesday, August 13, 2014

Toeristenvisum (VOA) voor Indonesie: 35 USD (zo'n 27 euro) sinds juli 2014

PRIJS TOERISTENVISUM voor Indonesië

Het 30-dagen geldige toeristenvisum, Visa-On-Arrival, voor Indonesië was voorheen 25 USD (Amerikaanse Dollars). Dat is vandaag de dag iets minder dan 20 euro.

Sinds juli 2014 is de prijs echter verhoogd naar 35 USD, zo'n 27 euro.

Kopen bij aankomst

Dit toeristenvisum (VOA) koop je bij aankomst op het vliegveld in Indonesië en het is dus niet nodig om het visum van te voren te regelen. Wel is het belangrijk om te controleren of je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de dag van vertrek uit Indonesië (bijvoorbeeld: je vertrekt uit Indonesië op 1 oktober 2014. Je paspoort moet dan dus nog geldig zijn tot minstens 1 mei 2015).

Het is het beste om contant geld mee te nemen om je visum te betalen. Je kan betalen in Indonesische rupiahs (IDR) of Amerikaanse dollars (USD). Creditcards worden niet geaccepteerd en je bent meer  tijd kwijt als je ter plekke geld op moet nemen, want dan moet je naar een betaalautomaat terwijl het immigratiepersoneel je paspoort in beslag houdt.

Langer dan 30 dagen in Indonesië

Het toeristenvisum kan eenmalig verlengd worden, maar hiervoor is een sponsor (Indonesisch familielid/kennis) nodig en dit kost een hoop tijd, aangezien je naar het lokale immigratiekantoor moet waar vaak een lange wachtrij staat.

Als je van plan bent langer dan 30 dagen te blijven is het daarom aan te raden een sociaal-cultureel visum aan te vragen bij de Indonesische ambassade in Den Haag, of binnen 30 dagen even het land uit te gaan (bijvoorbeeld naar Singapore) en dezelfde dag weer terug te komen. Mijn ervaring is dat je als je het land uitgaat en dezelfde dag weer binnenkomt je opnieuw een VOA krijgt, maar officieel moet je geloof ik tot de volgende dag wachten. Voor het sociaal-cultureel visum heb je ook een sponsor nodig. Dit kan dus alleen als je iemand in Indonesië kent die bereid is een sponsorbrief te tekenen.

No comments:

Post a Comment