Pages

Sunday, May 20, 2012

Restaurant Tip 1: Mbah Jingkrak Setiabudi

Als je in Jakarta bent, zal het zeker niet voorkomen dat je geen restaurant kan vinden. Jakarta is VOL met restaurants waar je tot laat in de avond of zelfs in de nacht heerlijk kan eten voor een heel erg redelijke prijs.

Ik woon inmiddels acht maanden in Jakarta en ben al in meer restaurants geweest dan in de eerste 26 jaar van mijn leven in Nederland. Voor wie maar kort in Jakarta is en bijzondere restaurants wilt bezoeken en voor wie al bekend is in Jakarta maar eens wat nieuws wil proberen, geef ik hier mijn restaurant tips.

Mbah Jingkrak is het eerste restaurant dat ik aan wil raden. Het is een traditioneel Indonesisch restaurant in Setiabudi, Jakarta Zuid (Selatan). Je zal in dit restaurant weinig toeristen aantreffen en het menu is geheel Indonesisch (lekker pittig en kruidig, vergezeld met een goede portie rijst en krupuk).


Bij binnenkomst kan je uit een grote hoeveelheid gerechten kiezen. Zo zijn er verschillende kipgerechten (van niet zo pittig tot heel pittig), tahu, tempe, verschillende groentegerechten, etc. Het personeel spreekt geen Engels, maar je kan gewoon aanwijzen wat je wilt en dan brengen ze het naar je tafel.

Mbah Jingkrak is niet alleen moeite waard vanwege het heerlijk Indonesisch eten, maar ook vanwege de uitgestalde 'verzamelingen' (van model-fietsen, een oude motor en aquaria tot hotelzeepjes en slippers) en de 'schommelende tafel' naast het water (waarin allerlei objecten drijven, zoals plastic krokodillen en balletjes). Ook is er regelmatig een band die traditionele muziek speelt.

Voor 2 personen zal je zo'n 100.000 rupiah (8.50 euro) kwijt zijn als je verschillende gerechten en bijzondere drankjes wilt proberen.

Kortom, een heerlijke, grote maaltijd voor een goede prijs. Geen toeristisch nep-gedoe, puur Indonesisch en absoluut een bijzonder plekje in Jakarta.

 

No comments:

Post a Comment